DIY: Maak je eigen wandkastje

Een tijd geleden kreeg ik het prachtige boek ‘Urban Jungle’ van Igor Josifovic en Judith de Graaff kado. Tijdens het doorbladeren kwam ik terecht bij de binnenkijker van een stel uit Engeland en mijn oog viel meteen op het mooie eigengemaakte wandkastje. Ik was al een tijdje op zoek naar iets voor aan de muur boven de bank en nu wist ik: dit gaat het worden! Er stond natuurlijk niet bij hoe ik zo’n kastje moet maken, dus ik ben zelf aan de slag gegaan! Ik had nog oude fruitkistjes liggen; precies wat ik voor dit wandkastje nodig had.

Omdat ik zoveel leuke, enthousiaste reacties kreeg op mijn versie van het wandkastje, leg ik jullie hier uit hoe ik hem heb gemaakt.

Wat heb je nodig?

↠Een oud fruitkistje, pallet, oude planken… Of wat je ook maar hebt liggen!

↠Schroefjes

↠Boormachine

↠Girlpower 💪 Of manpower, kan natuurlijk ook!

↠Ik had het niet nodig, maar een zaag kan handig zijn

↠En wat ook erg handig is…. Geduld

Ja en dan komt het… Hoe maak je em?!

Nou, het in elkaar zetten is niet zo moeilijk hoor… Maar ik moest dus eerst het hele fruitkistje uit elkaar halen, zodat ik losse planken had. En ik zal je vertellen, dat heeft behoorlijk veel gevloek en gezweet gekost!! Het was een oud kistje, dus alle spijkers zaten helemaal vastgeroest. Maar hier kwam dus de girlpower goed van pas, want hé het is uiteindelijk gelukt!! (Geduld was ook wel handig geweest 😂).  

Ik heb twee lange planken gebruikt voor beide zijkanten en vijf kortere plankjes. Het is wel belangrijk dat de korte plankjes even lang zijn. Je kan natuurlijk zelf bepalen hoe groot je het kastje wilt hebben. Allereerst heb ik drie van de vijf korte plankjes bevestigd aan de lange planken. Ik heb ze vanaf de zijkant vastgeboord (zoals je kunt zien op de foto hiernaast, professioneel he;)). Ik heb dit trouwens met het blote oog gedaan, je kunt natuurlijk ook even een meetlint gebruiken als je precies dezelfde afstand tussen de plankjes wilt. Vervolgens heb ik de twee overige plankjes bevestigd. Eén aan de achterkant van het bovenste plankje, zodat je daar iets tegenaan kan zetten. En de andere aan de voorkant van het onderste plankje, daar kun je dan iets achter zetten. Geeft wel een speels effect vind ik!

Nou, fluitje van een cent toch?! Good luck! ♡

2 Comments
Eerder bericht
maart 7, 2018
Volgend bericht
maart 7, 2018

2 Reacties

 • Karin

  Van fruitkustje naar wandrekje, mooi!

  • Anoniem

   Hoi Karin,
   Bedankt voor je reactie, leuk!

Laat een reactie achter