Budgetproof kerst – deel 3

Ook al is het nog maar een paar dagen tot kerst, deze DIY heb je zo gefixt! En het is misschien wel de leukste van de drie, omdat je ‘m ook na de kerst nog kunt gebruiken!


Afgelopen vrijdag vierden wij (heel) verlaat het sinterklaasspel met vrienden. Op de één of andere manier is whiskey vaak één van de kado’s in onze vriendengroep, zo ook deze keer… En ook deze keer heeft René (mijn vriend) de whiskey gewonnen. Je zal nu wel denken… Wat heeft dit nu met deze kerst DIY te maken? Nou, de whiskey zat in hele leuke lange buisjes, 3 stuks! Je hebt misschien wel eens van die reageerbuisjes voorbij zien komen, met daarin bijvoorbeeld gedroogde bloemen… Dat bracht mij op het idee om er een kerstvariant van te maken!

Wat heb je nodig?

  • 2 houten balkjes (van dezelfde lengte)
  • zaag
  • 3 glazen buisjes
  • potlood
  • meetlint
  • vlinderboor (even groot als de diameter van de glazen buisjes)
  • schuurpapier
  • kersttakjes

En dan… Aan de slag!

Stap 1: Zaag 2 houten balkjes van dezelfde lengte, ik heb gekozen voor een lengte van 18 cm. Schuur ze licht op.

Stap 2: Zet met je potlood drie stippen op de balkjes, op de plekken waar je glazen buisjes moeten komen (dit doe je bij beide balkjes). Als je net als ik hebt gekozen voor balkjes van 18 cm, kun je stippen zetten op 3, 9 en 15 cm vanaf de zijkant (als het goed is, hou je dan aan beide zijkanten 3 cm over en tussen de buisjes 6 cm). Zorg ervoor dat de stippen goed in de midden komen én dat ze bij beide balkjes gelijk zijn! Anders is ie straks scheef….

Stap 3: Tijd om te boren! Je plaatst de punt van de vlinderboor steeds precies op de stippen en boren maar! Bij het ene balkje boor je helemaal tot het einde, bij het andere (dit wordt de onderste) ongeveer tot het midden.

Stap 4: Nu je klaar bent met boren, schuur je de gaten op, totdat de buisjes erdoorheen passen. Zorg ervoor dat ze echt groot genoeg zijn, anders heb je kans dat het glas breekt als je ze er doorheen probeert te duwen… Dat had ik dus…

Stap 5: Buisjes vullen met water, kersttakjes erin zetten en klaar is jouw (kerst)creatie!!

Wat vinden jullie van deze DIY? Ga je ‘m ook maken? Vergeet ‘m dan niet te delen op social media met de #KrystByFenna 

 

No Comments
Eerder bericht
december 20, 2018
Volgend bericht
december 20, 2018

Geen reacties

Laat een reactie achter