Budgetproof kerst – deel 2

Aftellen! Inmiddels nog een dikke week en dan kunnen we weer genieten van de gezelligste dagen van het jaar! En dus ook nog een dikke week om aan de slag te gaan met deze DIY… Een kerstster van takken!

In de vorige blog kon je lezen hoe je een eigen draadwoord maakt. Nu is het tijd voor de kerstster, simpel, maar toch een hele leuke toevoeging in jouw kersthuis!

Wat heb je nodig?

  • 6 takken (in het bos vind je de mooiste takken!)
  • touw
  • schaar
  • evt. lichtsnoer

Wat ga je doen?

Misschien zijn je takken nog nat als je ze net in huis hebt. Als dit zo is, laat ze dan eerst een paar dagen drogen! Zodra de takken droog genoeg zijn, kun je aan de slag.

Stap 1: Leg drie takken neer als een driehoek en bind alle uiteinden aan elkaar vast met touw. (Je kunt ook gebruik maken van tie wraps)

Stap 2: Herhaal stap 1 met de andere drie takken

Stap 3: Als het goed is, heb je nu twee driehoeken. Leg de driehoeken zo op elkaar, dat er een ster ontstaat. Maak ze aan elkaar vast en tadaaa, je hebt jouw eigen kerstster gemaakt!

Stap 4: Om de kerstster af te maken, kun je er lampjes omheen wikkelen. Het is handig om hiervoor ijzerdraad lampjes te gebruiken, die kun je er makkelijk omheen draaien. Ik heb zelf gekozen voor ‘gewone’ kerstverlichting, welke ik heb vastgemaakt met tie wraps.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om stap 4 over te slaan, zonder lichtjes is ie namelijk ook al erg leuk!

Op de bovenste foto zie je de kerstster in ons kersthuis van dit jaar, de onderste foto is van vorig jaar! Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden, maar nog meer benieuwd ben ik naar hoe de kerstster in jouw huis staat! Deel je ‘m op social media met de #KrystByFenna? 

 

 

 

2 Comments
Eerder bericht
december 17, 2018
Volgend bericht
december 17, 2018

2 Reacties

Laat een reactie achter