Budgetproof kerst – deel 1

Over 2 weken is het alweer zover… Kerst! Waarschijnlijk staan de meeste huizen alweer vol met kerst prullaria, maar er kan altijd nog wel iéts bij toch?!

Met deze drie kerst DIY’s (verdeeld over drie blogs) hoop ik jullie te inspireren om ook aan de slag te gaan. Kerstdecoratie hoeft helemaal niet duur te zijn én met zo’n zelfgemaakt item heb je ook nog eens iets unieks in huis!

In de eerste blog van deze serie laat ik jullie zien hoe je een eigen draadwoord maakt.

Wat heb je nodig?

  • Dik ijzerdraad (Zelf heb ik staaldraad van 2,5 mm dik gebruikt, verkrijgbaar bij de bouwmarkt)
  • Kniptang
  • Eventueel spuitbus verf
  • Creativiteit én geduld!

Om te beginnen is het handig om te bedenken welk woord je wilt maken. Ik heb gekozen voor het woord ‘kryst’ (kerst, voor de niet-Friezen onder ons 😉), even iets anders dan anders! Zodra je weet welk woord je gaat maken, kun je bepalen hoeveel ijzerdraad je hier ongeveer voor nodig hebt. En daarbij komt de kniptang goed van pas, want je gaat nu namelijk het deel dat je nodig hebt eraf knippen!* Zodra je dat voor elkaar hebt gekregen (ik vond dat best nog wel een dingetje met het dikke staaldraad… misschien lag het aan mijn kniptang), kun je aan de slag met het maken van jouw kerstwoord! Hierbij komt het geduld goed van pas, want je gaat er namelijk achter komen dat het staaldraad best lastig te buigen is… Máár met wat geweld, creativiteit én met behulp van je kniptang kun je meer dan je denkt! Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om wat dunner ijzerdraad te gebruiken. Als je uiteindelijk helemaal tevreden bent met jouw draadwoord, komt het leukere gedeelte; verven in een kleur naar keuze! Of je laat hem in de originele kleur, dat kan ook! En om ‘m dan helemáál af te maken voor de decembermaand, zou je er nog lichtjes omheen kunnen wikkelen….

*Dit is hoe ik het heb gedaan, je kan ook eerst het woord maken en dan pas knippen! Dan weet je zeker dat je genoeg hebt.

Ik ben erg benieuwd naar jullie creatie! Leuk als je ‘m deelt op social media met de #KrystByFenna 

 

 

 

 

1 Comment
Eerder bericht
december 12, 2018
Volgend bericht
december 12, 2018

1 Reactie

Laat een reactie achter